Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od prosinac, 2021

Sretan Božić

Dragi moji, želim vam sretan i blagoslovljen Božić, da radost pronađete u ljudima, druženju, lijepim željama...a ne u materijalnim stvarima...nije važno što je ispod bora, nego, tko je oko bora...da ne pretjerate s jelom i pićem, i da se što manje hrane baci u smeće, jer još je uvijek onih koji nemaju, a potrebno im je... da darovi budu zamotani u nešto što se može ponovno upotrijebiti ili razvrstati u otpad, što jednostavnije, to bolje😉...jer i Onaj čije rođenje slavimo je došao upravo tako, skromno, jednostavno i s ljubavlju.  💜 , Matea.

Hrana: Kolačići kao dar

Prije dvije godine odlučila sam kao dar za Božić ne kupovati ništa nego uložiti vrijeme, izraditi poveći broj kolačića, te upakirati ih u teglice koje sam i tako imala kod kuće i proslijediti ih kao dar. S obzirom na to da svi vole čokoladu, Raspucanci su bili idealan izbor za to. Izgledaju prekrasno, kao da su prekriveni snijegom, i uz to su jako ukusni i nisu komplicirani za izradu. Recept sam pronašla (kao i sve neke složenije recepte) kod Domaćice Sanje.  Sastojci: 200   g  č okolade za kuhanje 50   g   margarina 200   g   mekog brašna pola žličice praška za pecivo 2   jaja 100   g šećera 1  vanil šećer prstohvat soli šećer u prahu za valjanje keksi Priprema: Rastopite čokoladu i margarin s maslacem na pari, maknite sa strane i ostavite da se malo ohladi.  Brašno i prašak za pecivo promiješajte zajedno u jednoj posudi.  Mikserom izmiksajte jaja i šećere do pjenaste strukture.  U izmiksana jaja špatulom umiješajte prohlađenu čokoladu, zatim dodajte brašno, lagano miješajte dok ne d

DIY: Ukrasi za bor od češera

Prošle godine smo krenule s izradom ukrasa za bor od češera koje smo ujesen prikupile. Ove godine ćemo još izraditi jer su prekrasni i jako lijepo izgledaju na boru, posebice kad lampice svijetle pa se šljokice sjaje kako se češeri okreću. Vrlo je jednostavno i jeftino, a jako lijepo.  Ono što vam je potrebno za izradu je jako malo toga: -osušeni češeri (bilo koja vrsta i veličina) -šljokice (mi smo koristile crvene, zlatne i zelene) -tekuće ljepilo -vruće ljepilo+pištolj za vruće ljepilo -ukrasna trakica ili  špaga (mi smo koristile i jedno i drugo, sve što smo doma pronašle) Postupak: Na vrh češera staviti vruće ljepilo i zalijepiti traku ili špagu. Kad se to osuši, namazati po češeru tekuće ljepilo, te dok se još nije osušilo posipati sa šljokicama i objesiti da se osuši. I to je to.  Mislim da su nam to jedni od najjeftinijih ukrasa koje smo ikada izradile, ili možda nisu (možda smo izrađivale i jeftinije) 😁.