Prije dvije godine odlučila sam kao dar za Božić ne kupovati ništa nego uložiti vrijeme, izraditi poveći broj kolačića, te upakirati ih u teglice koje sam i tako imala kod kuće i proslijediti ih kao dar. S obzirom na to da svi vole čokoladu, Raspucanci su bili idealan izbor za to. Izgledaju prekrasno, kao da su prekriveni snijegom, i uz to su jako ukusni i nisu komplicirani za izradu. Recept sam pronašla (kao i sve neke složenije recepte) kod Domaćice Sanje.
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 50 g margarina
- 200 g mekog brašna
- pola žličice praška za pecivo
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanil šećer
- prstohvat soli
- šećer u prahu za valjanje keksi
Priprema:
Rastopite čokoladu i margarin s maslacem na pari, maknite sa strane i ostavite da se malo ohladi. Brašno i prašak za pecivo promiješajte zajedno u jednoj posudi. Mikserom izmiksajte jaja i šećere do pjenaste strukture. U izmiksana jaja špatulom umiješajte prohlađenu čokoladu, zatim dodajte brašno, lagano miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Posudu pokrijte prozirnom folijom i stavite ju u hladnjak na 2-3 sata (možete ostaviti i preko noći). Tepsiju obložite papirom za pečenje. Čajnom žličicom vadite smjesu, rukama napravite male tvrde kuglice, uvaljajte ih u šećer u prahu i stavite na tepsiju. Ostavljajte razmake od 5 cm između svakog keksa. Pecite ih točno 11 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°.
Pakovanje:
- Staklene teglice
- Konop
- Papir za pečenje
- Handmade with love-naljepnice
- prepisani recept na papir
Ohlađene kekse sam pakirala u čiste, suhe staklene teglice, te sam ih zatvarala samo s papirom za pečenje i zavezala tankim konopom, te zalijepila na papir naljepnicu Handmade with love, uz teglicu s keksima sam također darovala i papir na kojemu se nalazio recept za istoimene kekse.
*Recept preuzet sa stranice Domaćica-Raspuknutići te prilagođen mojim nekim potrebama i željama.
✌&💛, Matea.
Primjedbe
Objavi komentar