Preskoči na glavni sadržaj

Hrana: Kolačići kao dar

Prije dvije godine odlučila sam kao dar za Božić ne kupovati ništa nego uložiti vrijeme, izraditi poveći broj kolačića, te upakirati ih u teglice koje sam i tako imala kod kuće i proslijediti ih kao dar. S obzirom na to da svi vole čokoladu, Raspucanci su bili idealan izbor za to. Izgledaju prekrasno, kao da su prekriveni snijegom, i uz to su jako ukusni i nisu komplicirani za izradu. Recept sam pronašla (kao i sve neke složenije recepte) kod Domaćice Sanje. 




Sastojci:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 50 g margarina
  • 200 g mekog brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu za valjanje keksi
Priprema:
Rastopite čokoladu i margarin s maslacem na pari, maknite sa strane i ostavite da se malo ohladi. Brašno i prašak za pecivo promiješajte zajedno u jednoj posudi. Mikserom izmiksajte jaja i šećere do pjenaste strukture. U izmiksana jaja špatulom umiješajte prohlađenu čokoladu, zatim dodajte brašno, lagano miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Posudu pokrijte prozirnom folijom i stavite ju u hladnjak na 2-3 sata (možete ostaviti i preko noći). Tepsiju obložite papirom za pečenje. Čajnom žličicom vadite smjesu, rukama napravite male tvrde kuglice, uvaljajte ih u šećer u prahu i stavite na tepsiju. Ostavljajte razmake od 5 cm između svakog keksa. Pecite ih točno 11 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°.
Pakovanje:
  • Staklene teglice
  • Konop
  • Papir za pečenje
  • Handmade with love-naljepnice
  • prepisani recept na papir
Ohlađene kekse sam pakirala u čiste, suhe staklene teglice, te sam ih zatvarala samo s papirom za pečenje i zavezala tankim konopom, te zalijepila na papir naljepnicu Handmade with love, uz teglicu s keksima sam također darovala i papir na kojemu se nalazio recept za istoimene kekse.


*Recept preuzet sa stranice Domaćica-Raspuknutići te prilagođen mojim nekim potrebama i željama.

✌&💛, Matea.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te