Preskoči na glavni sadržaj

SecondHand...Why Not?

Kao dijete uvijek sam nosila odjeću starije sestre (i to mi je tada užasno smetalo...vjerujem da je tako većini mlađe djece u obitelji)...kanije, smo odrastale na principu, da odjeću uvijek dobivamo od poznanika koji su živjeli u inozemstvu, te su znali donositi odjeću nakon sezonskog čišćenja ormara...sestri i meni je to bilo super jer smo najčešće imale odjevne predmete koje kod nas u to vrijeme nije bilo lako pronaći...pogotovo kod nas u malom gradu...nismo toliko često kupovali odjeću, jer nam nije bilo potrebno...imali smo koliko nam je trebalo i to smo stalno nosili...i danas prakticiramo takav način razmjene odjeće...nakon što povremeno
očistim ormar, svoju odjeću koju ne želim više nositi ili mi nešto više ne odgovara, darujem dalje (na isti način i dijete učim, odnosno, svako toliko razvrstamo i njenu odjeću, pa darujemo dalje)...isto tako i ja dobivam odjeću, nakon što sestra, mama ili bilo koji drugi poznanik očisti ormar...i super mi je to...također volim odlaziti u second hand shop...prije ih je bilo više u našemu gradu, međutim, sada je samo jedan, i okej je...i zna se naći super, kvalitetnih (ponekad i novih) stvari za jako malo novca...također volim kupovati rabljenu odjeću i obuću online...najčešće to radim putem licitacija na udrugama koje se brinu za napuštene životinje (tako
inače i knjige kupujem) ili na krpicama...zaista ima jako puno super stvari, za malo novca, a najčešće je to nešto što nije nikada nošeno, ili eventualno djevojke odjenu i obuju jednom...to je princip kao da je neko isprobao cipele ili odjeću u dućanu, i ti misliš da kupuješ novo...zašto još kupujem 'iz druge ruke'? Smatram da je modna, odnosno, industrija odjeće otišla predaleko (doslovno bih mogla reći u obijest) u proizvodnji odjevnih predmeta...mišljenja sam da je proizvodnja prevelika, u odnosu na potražnju...isto tako i način na koji se ta odjeća proizvodi....radi se o puno 'jeftine radne snage', svih dobnih skupina, koji vrše proizvodnju u nehumanim uvjetima, na
način koji šteti, prvenstveno njima samima, prirodi, zatim nama koji odijevamo to na sebe, a naposljetku opet prirodi...i to tako može ići u nedogled, u jedan začarani krug...volim se informirati (putem raznih izvora), upravo o toj problematici, i zaista ju možemo nazvati problematikom ovog doba (ili možda, jednom od problematika)...jer nekada sam imali četiri sezone odjeće, u skladu s četiri godišnja doba....danas imamo svaki mjesec novi 'trend' i više nemamo četiri godišnja doba...da se razumijemo, ponekad kupujem novu odjeću, ali to radim samo kada je zaista potrebno, i to je najčešće donje rublje...nikada ga nisam kupila rabljeno, što ne znači da možda
nikada neću ni htjeti...također, ako zaista ne mogu naći 'iz druge ruke' ono što mi odgovara, tada kupujem novo, te kasnije, kada više ne želim nositi prosljeđujem dalje, osobi kojoj je potrebito, ili prodam na krpicama...ne 'patim' na markiranu odjeću, niti sam ikada 'patila'...ono što biram, je, kvaliteta i nešto što bi se moglo uklopiti u moj stil, koji je spoj svega i svačega, i nikako nije nešto skroz obično.




Gdje kupujem online:




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te