Preskoči na glavni sadržaj

Hrana: Vege kobasice/salama

 

S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁.





Sastojci:
300 ml mekog brašna (glutenskog)*

150 ml zobenih pahuljica

150 ml sojinih ljuskica

300 ml tople vode

70 ml suncokretovog ulja

1 žličica morske soli

2 žličice češnjaka u prahu

2 žličice dimljene paprike u prahu

pola žličice slatke paprike u prahu

malo papra

Prozirna prijanjajuća folija


Priprema:

Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te svaki kraj svežete na čvor. Zamotanu smjesu staviti u kipuću vodu, te smanjiti i kuhati na laganoj vatri sat vremena. Nakon sat vremena isključite vatru te ostavite kobasice da se ohlade u loncu s vodom. Nakon što se ohlade, odmotajte ih i ubrusima pobrišite ostatak vode tako da se kobasice posuše. Spremite ih u posudu i držite u hladnjaku. Ove kobasice možete jesti u


sendviču, prepečene uz kiseli kupus i palentu/krumpir, na pizzi...kako god vam padne na pamet.

Jedini nedostatak izradi ovih kobasica bih pripisala ovoj plastičnoj foliji koja služi za oblikovanje, još uvijek nisam pronašla alternativu ovome, ali nadam se da ću uspjeti...



*koristim obično bijelo meko brašno tip 550.

Recept preuzet od @cuvarica_sjemena .


Primjedbe