Preskoči na glavni sadržaj

DIY: Pasirana rajčica

 Prošli tjedan sam vam ispričala kako sam odlučila isprobati ideju o zamrzavanju limunova soka...danas s vama želim podijeliti još jednu ''smrznutu ideju'', međutim ovaj puta nije u pitanju limunov sok...inače, svake godine imamo pun vrt/bašču paradajza/rajčice, i uz to što ju konzumiramo svi svježu, svake godine mama i tata kuhaju umak od rajčice i to stavljaju u staklene posude i imamo kroz cijelu godinu (do idućeg ljeta)...prošle godine smo nekako ostali bez tog umaka, i pružila mi se prilika na nekoj od akcija kupiti veliko pakiranje rajčice (koje, naravno ne mogu potrošiti za jedan ručak). Obično ako ostane u tetrapaku umak, pokvari se i ne može dugo stajati, i ne stignem sve potrošiti onom brzinom kojom bi se trebalo...pala mi je na pamet ideja, odnosno sjetila sam se kako je baka znala, umjesto u staklenke, umak koji je kuhala, staviti u vrećice i zamrznuti, i onda je kidala dio po dio kad joj je trebalo (doslovno lupala po komadu dok se nije odlomilo otprilike koliko treba😁)...Ja nisam željela veliki komad umaka, kako ne bi ''razbila kuhinju'' pri kuhanju, odlučila sam rastočiti u manje kalupe i tako ih zamrznuti...cijeli postupak možete vidjeti u videu ispod...vrlo jednostavno, a super praktično.




✌&💜, Matea.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te ...

SecondHand...Why Not?

Kao dijete uvijek sam nosila odjeću starije sestre (i to mi je tada užasno smetalo...vjerujem da je tako većini mlađe djece u obitelji)...kanije, smo odrastale na principu, da odjeću uvijek dobivamo od poznanika koji su živjeli u inozemstvu, te su znali donositi odjeću nakon sezonskog čišćenja ormara...sestri i meni je to bilo super jer smo najčešće imale odjevne predmete koje kod nas u to vrijeme nije bilo lako pronaći...pogotovo kod nas u malom gradu...nismo toliko često kupovali odjeću, jer nam nije bilo potrebno...imali smo koliko nam je trebalo i to smo stalno nosili...i danas prakticiramo takav način razmjene odjeće...nakon što povremeno očistim ormar, svoju odjeću koju ne želim više nositi ili mi nešto više ne odgovara, darujem dalje (na isti način i dijete učim, odnosno, svako toliko razvrstamo i njenu odjeću, pa darujemo dalje)...isto tako i ja dobivam odjeću, nakon što sestra, mama ili bilo koji drugi poznanik očisti ormar...i super mi je to...također volim odlaziti u second...