Preskoči na glavni sadržaj

Hrana: Kiseli krastavci

 

Vrlo jednostavan recept za kiseljenje krastavaca...inače ove krastavce jedemo kao salatu tijekom ljeta, imamo ih dosta tako da sam dio odlučila skiseliti...pa evo i vrlo jednostavnog recepta za to...







Sastojci: 1 litra vode 2,5 dl alkoholnog octa 6,6 dag soli 13,3 dag šećera 3 g vinobrana papar u zrnu

Priprema:
Krastavce dobro oprati i narezati na ploške. U lonac dodati sve navedene
sastojke i miješati dok se sol i šećer ne rastope. Kada tekućina prokuha, ugasiti vatru. Narezane krastavce slagati u tegle te zaliti vrućom tekućinom koju ste prethodno skuhali, zatvarati tegle i okretati naopako kako bi se stvorio još veći vakum na poklopcu. Tako naopako okrenute tegle prekriti krpom i pusititi preko noći da se ohlade. Drugi dan ih složite na policu u mračniju prostoriju ili smočnicu. I to je to...ako mi ostane tekućine, tj. ne potrošim sve, tada ju stavim u čistu teglu ili bocu, pa kad uberem nakon dan dva nove krastavce, pustim tu istu tekućinu da prokuha, i iskoristim ju opet za novu teglu krastavaca...u nastavku možete pogledati postupak izrade u videu.





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te