Vrlo jednostavan recept za kiseljenje krastavaca...inače ove krastavce jedemo kao salatu tijekom ljeta, imamo ih dosta tako da sam dio odlučila skiseliti...pa evo i vrlo jednostavnog recepta za to...
Sastojci:
1 litra vode
2,5 dl alkoholnog octa
6,6 dag soli
13,3 dag šećera
3 g vinobrana
papar u zrnu
Priprema:
Krastavce dobro oprati i narezati na ploške. U lonac dodati sve navedene
sastojke i miješati dok se sol i šećer ne rastope. Kada tekućina prokuha, ugasiti vatru. Narezane krastavce slagati u tegle te zaliti vrućom tekućinom koju ste prethodno skuhali, zatvarati tegle i okretati naopako kako bi se stvorio još veći vakum na poklopcu. Tako naopako okrenute tegle prekriti krpom i pusititi preko noći da se ohlade. Drugi dan ih složite na policu u mračniju prostoriju ili smočnicu. I to je to...ako mi ostane tekućine, tj. ne potrošim sve, tada ju stavim u čistu teglu ili bocu, pa kad uberem nakon dan dva nove krastavce, pustim tu istu tekućinu da prokuha, i iskoristim ju opet za novu teglu krastavaca...u nastavku možete pogledati postupak izrade u videu.
sastojke i miješati dok se sol i šećer ne rastope. Kada tekućina prokuha, ugasiti vatru. Narezane krastavce slagati u tegle te zaliti vrućom tekućinom koju ste prethodno skuhali, zatvarati tegle i okretati naopako kako bi se stvorio još veći vakum na poklopcu. Tako naopako okrenute tegle prekriti krpom i pusititi preko noći da se ohlade. Drugi dan ih složite na policu u mračniju prostoriju ili smočnicu. I to je to...ako mi ostane tekućine, tj. ne potrošim sve, tada ju stavim u čistu teglu ili bocu, pa kad uberem nakon dan dva nove krastavce, pustim tu istu tekućinu da prokuha, i iskoristim ju opet za novu teglu krastavaca...u nastavku možete pogledati postupak izrade u videu.
Primjedbe
Objavi komentar