Preskoči na glavni sadržaj

Hrana: Krušne mrvice


Nekada se dogodi u danu da pojedemo cijeli gruh, ponekad nam kruh ostane i po dva tri dana, i ne uspijemo ga pojesti...općenito sam osjetljiva na to ako se kruh i takva vrsta hrane bace...tako da ponekad napravimo tople sendviče iz pećnice (idući put ću napisati postupak i za njih jer su jako fini), ili jedemo tostani kruh, ili bruskete ili na sto vrsta načina..uglavnom, često izrežem kruh za krušne mrvice/prezle...vrlo jednostavno...ostatke kruha iskidam na manje komade...ostavim ih u plehu za pečenje ta se suše u blizini radijatora, jednom dnevno ih malo promiješam rukama, tako da se ravnomjerno suše...i nakon tjedan dana(ili kad komadići kruha budu u potpunosti suhi) izmiksam i spremim u staklenu teglu...i to je to...u nastavku imate video o cijelom postupku.






Glazba u videu:
Music: Sweet Dreams
Musician: BatchBug
URL:https://soundcloud.com/batchbug/
License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te