Preskoči na glavni sadržaj

DIY: Božićne vinilice

Ovi ukrasi su mi među najdražima, kad su u pitanju oni koje sam radila za bor...napravila sam ih prije par godina,od starih CD-a...ideju nisam nigdje vidjela nego mi je samo pala na pamet...ne kažem da to već negdje ne postoji, međutim, osobno ih nisam vidjela...postupak je vrlo jednostavan, treba samo malo više vremena, volje, želje i truda...sve ostalo je vrlo, vrlo jednostavno...



Potrebno ti je:
  • CD-i koje više ne koristiš
  • crni lak (koristila sam za metal)
  • široki kist
  • crveni kolaž papir
  • trakice
  • crni lajner
  • vruće ljepilo

Postupak:

Obojiti jednu stranu CD-a tako da ostanu tragovi od kista (podsjećaju na brazde na gramofonskim pločama), pustiti da se osuše (ja sam ostavila tri-četiri dana...nakon što se crni lak osušio, zalijepila sam vrućim ljepilom jedan CD za drugi i dodala između trakicu kojom će se objesiti na bor...od kolaž papira sam izrezala krugove na koje sam napisala nazive najdražih pjesama

koje me podsjećaju na Božić, autore tih pjesama i godinu kada je pjesma izašla....također sam te papiriće po sredini CD-a zalijepila vrućim ljepilom....i to je to, vrlo je jednostavno, samo što najdulje traje sušenje crne boje.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te