Preskoči na glavni sadržaj

Proljeće

Najdraže godišnje doba puno inspiracije i radosti...kad krenu dugi proljetni dani, ispunjeni svakodnevnim poslovima izvan kuće (po vrtu, okućnici....), nema sretnije osobe od mene...obožavam kositi travu, saditit cvijeće i prtljati po vrtu (ili kako mi kažemo ''bašči'')...ovu subotu sam bila na tržnici, i opet sam kao i svake godine odabrala ljubičaste/magenta petunije za cvjetnjake na terasi...nekako su mi one najljepše....iako smo do sada imali crne, ljubičaste, čak i jedne godine crvene...nekako se uvijek vraćam ovoj boji...iako sam u djetinjstvu bila užasno ljuta što moram raditi po vrtu, kopati krumpire, kupiti sijeno i sve ostale poslove koje su vrt, kuća, livada i okućnica zahtijevali...dok su većina mojih prijatelja i poznanika toplije vrijeme provodili na bazenu ili po slastičarnicama...(također mi se stalno vrtila po glavi misao kako ću živjeti u stanu u gradu, tako da ne moram raditi sve to...sada,
danas, ne hvala....ne bih mijenjala svoje mjesto stanovanja za niti jedan grad niti jedan stan...a drago mi je da tako i podmladak razmišlja...)danas mi je drago da je tako, i da sam u svemu tome sudjelovala...jer sada znam zašto se nešto radi, kako se radi i mogu prenijeti dalje...bez obzira koliko mi je to sve glupo i dosadno ranije izledalo, sad aznam da sam zapravo u jednu ruku bogata osoa...zašto? kako? bogata znanjem, jer nekako imam osjećaj da će u budućnosti biti najbogatija ona osoba koja sama sebi zna uzgojiti i proizvesti hranu, ali i ima gdje to sve zasaditi.  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te