Preskoči na glavni sadržaj

Punjene tikve

S obzirom na to da je sezona tikvi u punom jeku...a ove godine nam po bašći rastu kao lude, pripremam ih na sve moguće načine....ovo sam jedne godine radila sa sojom, međutim, ovaj put sam odlučila napraviti s krumpirom...vrlo je jednostavno, uostalom tikve možete napuniti s onim što vama odgovara i što volite...




Sastojci:

  • četiri tikve (srednje velike)
  • krumpir
  • mrkva
  • crveni i bijeli luk
  • šampinjoni
  • peršin
  • celer
  • vegeta
  • biber
  • sol
  • ulje
  • malo vode
  • slanina
  • sir


Priprema

Tikve oprati i izdubiti mekši dio(tamo gdje se nalaze sitne 
koščice), poslagati ih na papir za pečenje u pleh. Naribati krumpire i mrkvu, te dodati nasjeckan crveni i bijeli luk, šampinjone, peršin i celer. Pomiješati te dodati začine (vegeta, sol, ulje i biber), dobro sve pomiješati. Vidite li da je smjesa dosta suha, dodajte malo vode. S tom smjesom napunite tikve, te stavite peći na 180°, 45 minuta. Nakon 45 minuta izvadite, stavite slaninu (ja sam stavljala samo na one koje moji jedu jer vole tako) i sir, te vratite peći na još cca 5.10 minuta. I to je to.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te ...

SecondHand...Why Not?

Kao dijete uvijek sam nosila odjeću starije sestre (i to mi je tada užasno smetalo...vjerujem da je tako većini mlađe djece u obitelji)...kanije, smo odrastale na principu, da odjeću uvijek dobivamo od poznanika koji su živjeli u inozemstvu, te su znali donositi odjeću nakon sezonskog čišćenja ormara...sestri i meni je to bilo super jer smo najčešće imale odjevne predmete koje kod nas u to vrijeme nije bilo lako pronaći...pogotovo kod nas u malom gradu...nismo toliko često kupovali odjeću, jer nam nije bilo potrebno...imali smo koliko nam je trebalo i to smo stalno nosili...i danas prakticiramo takav način razmjene odjeće...nakon što povremeno očistim ormar, svoju odjeću koju ne želim više nositi ili mi nešto više ne odgovara, darujem dalje (na isti način i dijete učim, odnosno, svako toliko razvrstamo i njenu odjeću, pa darujemo dalje)...isto tako i ja dobivam odjeću, nakon što sestra, mama ili bilo koji drugi poznanik očisti ormar...i super mi je to...također volim odlaziti u second...