Preskoči na glavni sadržaj

Hello March

Danas je prvi ožujka, osobno mogu reći da je za mene proljeće već počelo. Što pokazuje i vrijeme već nekoliko dana, ali i s obzirom na to da je ožujak...zimu jako volim, jesen isto tako, međutim, u proljeću ima nešto čarobno...obožavam našu ulicu u proljeće, obožavam proljetne mirise i izgled prirode...osobno ne vjerujem u ''proljetni umor'', nije mi jasno tko može biti umoran u periodu u kojemu se sve u prirodi budi, i življe je no inače...možda je to još jedan u nizu marketinških trikova kao i onaj s depresijom u siječnu...proljeće je razdoblje koje za mene znači nešto novo, neku promjenu, odbacivanje onog starog što nije toliko bilo dobro, i dolazak nečeg lijepog, nečeg novog, nečeg boljeg...s obzriom na to da slikanjem i crtanem volim popratiti svaku sezonu (najdraža mi je ipak božićna i zimska idila za slikanje, ali volim i proljetnu jer tada mogu iskoristiti hrpu boja, a ideje su neiscrpne), ovaj vikend sam se odlučila posvetiti proljeću, i realizirati ideje koje su mi tijekom prošlog tjedna pale na pamet, međutim nisam imala vremena za realizaciju....i dalje je kao podloga neizbježno i meni najdraže-drvo, boje akrilne, ono što je novitet u mojim radovima su kombinacije različitih materijala kao dodatci cjelokupnom radu...ja sam jako zadovoljna i ideje samo nailaze.

.

.

Ostale radove možete pogledati na Instagramu i FB stranici.



✌&💛, Matea

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te