Ovo je inače jedan jesenski recept, koji se može napraviti u bilo koje doba godine, dokle god imate jabuka. Odlično je, brzo za izradu i jako fino. S obzirom na to da je nedjelja, a kod nas se u djetinstvu nedjeljom obično uvijek radio neki kolač kao desert (slučaju da netko dođe u goste😁), evo jedan brzinski recet, ako vam se ne da raditi nešto komplicirano, a jede vam se slatko...sve što vam je potrebno su jabuke, šećer, cimet, malo vode i pećnica.
Priprema:
Jabuke prerezati po pola, očistiti od koščica, poslagati na pleh i posipati ih šećerom i cimetom ( u posebnoj šalici sam pomiješala nekoliko žlica šećera i malo cimeta, te sam tako sipala po jabukama). Nakon što jabuke posipate s navedenim začinima, u dno pleha dodajte malo vode, kako se šećer (koji se rasipao po dnu pleha) ne bi zapekao i izgorio tijekom pečenja. Jabuke peći na temperaturi 150°cca 30 do 40 minuta. Ovaj desert je jako fin i kad se u potpunosti ohladi.
Dobar tek.
✌&💜, Matea.
Primjedbe
Objavi komentar