Preskoči na glavni sadržaj

Hrana: Zapečene jabuke

Ovo je inače jedan jesenski recept, koji se može napraviti u bilo koje doba godine, dokle god imate jabuka. Odlično je, brzo za izradu i jako fino. S obzirom na to da je nedjelja, a kod nas se u djetinstvu nedjeljom obično uvijek radio neki kolač kao desert (slučaju da netko dođe u goste😁), evo jedan brzinski recet, ako vam se ne da raditi nešto komplicirano, a jede vam se slatko...sve što vam je potrebno su jabuke, šećer, cimet, malo vode i pećnica.


Priprema:
Jabuke prerezati po pola, očistiti od koščica, poslagati na pleh i posipati ih šećerom i cimetom ( u posebnoj šalici sam pomiješala nekoliko žlica šećera i malo cimeta, te sam tako sipala po jabukama). Nakon što jabuke posipate s navedenim začinima, u dno pleha dodajte malo vode, kako se šećer (koji se rasipao po dnu pleha) ne bi zapekao i izgorio tijekom pečenja. Jabuke peći na temperaturi 150°cca 30 do 40 minuta. Ovaj desert je jako fin i kad se u potpunosti ohladi.



Dobar tek.




✌&💜, Matea.






Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te