Preskoči na glavni sadržaj

Hrana: Dinstano povrće s rižom

 

Ljeto je uvijek puno inspiracija, kad su u pitanju lagani obroci...bilo da se radi o ručku, večeri ili nekom drugom obroku  danu...što se povrća tiče, rijetko ga kupujem tijekom ljetne sezone...sve ono što volim jesti imamo u bašču (pa zato ju i sadimo 😁)...i svima koji imaju imalo volje i bilo kakav zemljani prostor, bih preporučila da počnu razmišljati o uzgoju povrća, jer ne samo što je jako jeftino, nego i znate što jedete...kod nas se ništa ne tretira bilo kakvim otrovima, ako i dođe do toga da se pojave kojekakve bube koje uništavaju biljke, to rješavamoo na neki drugi način (napisat ću jedan post o tome)...jedan od jako brzih obroka za pripremu je i ovaj, čiji vam recept donosim u nastavku...


Sastojci:

  • Riža
  • Paprika
  • Tikvice
  • Mladi crveni luk
  • Vegeta
  • Himalasjka sol
  • Biber
  • Maslinovo ulje
  • Grančica svježeg ružmarina
  • Kristal salata
  • Lišće cikle
  • Jabučni ocat

    

   Priprema:

Rižu dobro oprati i skuhati. Nakon što je kuhana oprati ju u hladnoj vodi i pustiti da se ocijedi. Povrće oprati i očistiti papriku. Narezati na trakice. Na maslinovom ulju popržiti nasjeckani mladi crveni luk te dodati narezano povrće, te začine (vegetu, himalajsku sol i biber). Pirjati miješajući desetak minuta, na kraju isključiti vatru i dodati grančicu ružmarina. Salatu (kristal salata i lišće cikle) oprati i nakidati na manje komadiće te umiješati u dresing (maslinovo ulje, jabučni ocat i himalajsku sol)


Dobar tek!


✌&💜, Matea.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te