Najviše volim tijekom ljeta raditi ručkove koji ne zahtijevaju dugi boravak u kuhinji, fini su, osvježavajući i od domaćih proizvoda...Najčešće tijekom ljetnih mjeseci radim hladne salate u koje kombiniram povrće koje sami uzgajamo u vrtu...tako da kod pripreme treba samo termički obraditi ono što nije povrće (to je ponekad tijesto, zob, ječmena kaša, heljdina kaša, slanutak...sve ovisi o tome što imam doma)...danas vam donosim jednu ideju kako možete u roku petnaest minuta napraviti ručak koji je fenomenalan i pun energije...
Sastojci:
Makaroni
Zelena salata
Rajčica
Kopar
Paprika
Maslinovo ulje
Jabučni ocat
Začini-himalajska sol
i biber
Priprema:
U zakuhanu vodu staviti makarone, kuhati ovisno o tome koliko
piše na ambalaži. Kad su makaroni skuhani, ocijediti ih i isprati hladnom
vodom. U zdjelu uliti maslinovo ulje, jabučni ocat te staviti začine.
Promiješati tekućine da se sol otopi. Oprati povrće, narezati na sitnije dijelove
i staviti u posudu s uljem, octom i začinima. Promiješati povrće, i dodati
makarone, te još miješati dok se sadržaj ravnomjerno ne rasporedi. I to je to.
Primjedbe
Objavi komentar