Preskoči na glavni sadržaj

Brzinski ljetni ručak

 

Najviše volim tijekom ljeta raditi ručkove koji ne zahtijevaju dugi boravak u kuhinji, fini su, osvježavajući i od domaćih proizvoda...Najčešće tijekom ljetnih mjeseci radim hladne salate u koje kombiniram povrće koje sami uzgajamo u vrtu...tako da kod pripreme treba samo termički obraditi ono što nije povrće (to je ponekad tijesto, zob, ječmena kaša, heljdina kaša, slanutak...sve ovisi o tome što imam doma)...danas vam donosim jednu ideju kako možete u roku petnaest minuta napraviti ručak koji je fenomenalan i pun energije...



Sastojci:

Makaroni

Zelena salata

Rajčica

Kopar

Paprika

Maslinovo ulje

Jabučni ocat

Začini-himalajska sol i biber

 

     Priprema:

U zakuhanu vodu staviti makarone, kuhati ovisno o tome koliko piše na ambalaži. Kad su makaroni skuhani, ocijediti ih i isprati hladnom vodom. U zdjelu uliti maslinovo ulje, jabučni ocat te staviti začine. Promiješati tekućine da se sol otopi. Oprati povrće, narezati na sitnije dijelove i staviti u posudu s uljem, octom i začinima. Promiješati povrće, i dodati makarone, te još miješati dok se sadržaj ravnomjerno ne rasporedi. I to je to.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te ...

SecondHand...Why Not?

Kao dijete uvijek sam nosila odjeću starije sestre (i to mi je tada užasno smetalo...vjerujem da je tako većini mlađe djece u obitelji)...kanije, smo odrastale na principu, da odjeću uvijek dobivamo od poznanika koji su živjeli u inozemstvu, te su znali donositi odjeću nakon sezonskog čišćenja ormara...sestri i meni je to bilo super jer smo najčešće imale odjevne predmete koje kod nas u to vrijeme nije bilo lako pronaći...pogotovo kod nas u malom gradu...nismo toliko često kupovali odjeću, jer nam nije bilo potrebno...imali smo koliko nam je trebalo i to smo stalno nosili...i danas prakticiramo takav način razmjene odjeće...nakon što povremeno očistim ormar, svoju odjeću koju ne želim više nositi ili mi nešto više ne odgovara, darujem dalje (na isti način i dijete učim, odnosno, svako toliko razvrstamo i njenu odjeću, pa darujemo dalje)...isto tako i ja dobivam odjeću, nakon što sestra, mama ili bilo koji drugi poznanik očisti ormar...i super mi je to...također volim odlaziti u second...