Preskoči na glavni sadržaj

Brzinski ljetni ručak

 

Najviše volim tijekom ljeta raditi ručkove koji ne zahtijevaju dugi boravak u kuhinji, fini su, osvježavajući i od domaćih proizvoda...Najčešće tijekom ljetnih mjeseci radim hladne salate u koje kombiniram povrće koje sami uzgajamo u vrtu...tako da kod pripreme treba samo termički obraditi ono što nije povrće (to je ponekad tijesto, zob, ječmena kaša, heljdina kaša, slanutak...sve ovisi o tome što imam doma)...danas vam donosim jednu ideju kako možete u roku petnaest minuta napraviti ručak koji je fenomenalan i pun energije...



Sastojci:

Makaroni

Zelena salata

Rajčica

Kopar

Paprika

Maslinovo ulje

Jabučni ocat

Začini-himalajska sol i biber

 

     Priprema:

U zakuhanu vodu staviti makarone, kuhati ovisno o tome koliko piše na ambalaži. Kad su makaroni skuhani, ocijediti ih i isprati hladnom vodom. U zdjelu uliti maslinovo ulje, jabučni ocat te staviti začine. Promiješati tekućine da se sol otopi. Oprati povrće, narezati na sitnije dijelove i staviti u posudu s uljem, octom i začinima. Promiješati povrće, i dodati makarone, te još miješati dok se sadržaj ravnomjerno ne rasporedi. I to je to.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te