Preskoči na glavni sadržaj

Th!nk P!nk

Zadnja srijeda u mjesecu veljači još od 2007. godine je rezervirana za Dan ružičastih majica... mislim da nema osobe na ovom svijetu koja nije čula priču o tome kako je došlo do ovog dana i što on zapravo svima znači...ako svih 365 ili pak 366 dana u godini ne obraćamo pozornost na ovu problematiku, koja se tiče (i trebala bi se ticati) svih nas, onda barem možemo jedan dan u godini ostaviti sve nebitno/manje bitno po strani, i suočiti se s time da problem postoji i pokušati osvijestiti sebe, a onda i ostale, ukazujući na rješenje problema...smatram kako rješenje ponajprije leži u edukaciji i osvještavanju...educirati i osvijestiti se možemo na mnogo načina, živimo u vremenu kada su nam informacije dostupne u trenutku (blaženi nam internet), bilo da odlučite za to koristiti internet, knjige, časopise, novine...bilo koji medij je dobar i poučan ako vi odlučite da će biti...međutim, i dalje stojim i stajat ću iza toga da je vlastiti primjer najbolja moguća opcija edukacije svoje okoline (a to mi potvrđuje i desetogodišnji staž i iskustvo uloge roditelja)... jer jednom je netko mudriji od mene rekao ''Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu!'', i nije lagao, jer najlakše je uprijeti prstom u drugoga a sebe ne pogledati...promjena počinje od nas samih...nemojte da ružičasta majica od sutra stoji u ormaru i čeka zadnju srijedu u mjesecu veljači, 2022. godine...

Think Pink every day 💗


✌&💜, Matea




*Ovdje iznosim vlastito razmišljanje i mišljnje koje je nastalo na osnovu životnog iskustva i edukacije na temu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te