Preskoči na glavni sadržaj

Th!nk P!nk

Zadnja srijeda u mjesecu veljači još od 2007. godine je rezervirana za Dan ružičastih majica... mislim da nema osobe na ovom svijetu koja nije čula priču o tome kako je došlo do ovog dana i što on zapravo svima znači...ako svih 365 ili pak 366 dana u godini ne obraćamo pozornost na ovu problematiku, koja se tiče (i trebala bi se ticati) svih nas, onda barem možemo jedan dan u godini ostaviti sve nebitno/manje bitno po strani, i suočiti se s time da problem postoji i pokušati osvijestiti sebe, a onda i ostale, ukazujući na rješenje problema...smatram kako rješenje ponajprije leži u edukaciji i osvještavanju...educirati i osvijestiti se možemo na mnogo načina, živimo u vremenu kada su nam informacije dostupne u trenutku (blaženi nam internet), bilo da odlučite za to koristiti internet, knjige, časopise, novine...bilo koji medij je dobar i poučan ako vi odlučite da će biti...međutim, i dalje stojim i stajat ću iza toga da je vlastiti primjer najbolja moguća opcija edukacije svoje okoline (a to mi potvrđuje i desetogodišnji staž i iskustvo uloge roditelja)... jer jednom je netko mudriji od mene rekao ''Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu!'', i nije lagao, jer najlakše je uprijeti prstom u drugoga a sebe ne pogledati...promjena počinje od nas samih...nemojte da ružičasta majica od sutra stoji u ormaru i čeka zadnju srijedu u mjesecu veljači, 2022. godine...

Think Pink every day 💗


✌&💜, Matea




*Ovdje iznosim vlastito razmišljanje i mišljnje koje je nastalo na osnovu životnog iskustva i edukacije na temu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te ...

SecondHand...Why Not?

Kao dijete uvijek sam nosila odjeću starije sestre (i to mi je tada užasno smetalo...vjerujem da je tako većini mlađe djece u obitelji)...kanije, smo odrastale na principu, da odjeću uvijek dobivamo od poznanika koji su živjeli u inozemstvu, te su znali donositi odjeću nakon sezonskog čišćenja ormara...sestri i meni je to bilo super jer smo najčešće imale odjevne predmete koje kod nas u to vrijeme nije bilo lako pronaći...pogotovo kod nas u malom gradu...nismo toliko često kupovali odjeću, jer nam nije bilo potrebno...imali smo koliko nam je trebalo i to smo stalno nosili...i danas prakticiramo takav način razmjene odjeće...nakon što povremeno očistim ormar, svoju odjeću koju ne želim više nositi ili mi nešto više ne odgovara, darujem dalje (na isti način i dijete učim, odnosno, svako toliko razvrstamo i njenu odjeću, pa darujemo dalje)...isto tako i ja dobivam odjeću, nakon što sestra, mama ili bilo koji drugi poznanik očisti ormar...i super mi je to...također volim odlaziti u second...