Preskoči na glavni sadržaj

I Love Fall...Most Of All

                                 JESEN
Dobriša Cesarić

Ona je tu. U tuzi kiše
Po poljanama tiho hoda,
I kuda stiže u vis diže
Usplahirena jata roda.

Polako penje se u brda,
A kuda prođe, njezin put
Od otpalog je lišća žut.
I u dol njime idu krda.

U jezero unese nemir,
I ne vidiš mu više dna,
A medvjed, koga putem sretne,
Odjednom zaželi se sna.

A kada livadama dune
Njen vjetar, uzbune se travke.
U strništima tužno šušti:
To polja slute snijeg i čavke.

Na cesti uveli se list
U čudu digo: gle, ja skačem!
A čovjek koji hoda drumom
Zagrnuo se ogrtačem.


Kad god pomislim na jesen...odmah mi na pamet padnu stihovi Dobriše Cesarića...vjerujem, da svi pamte ove stihove...jesen obožavam (gospon Christmas ne ljuti se, znaš da si i dalje moj No.1),  mirnoću koju pruža, šuškanje lišća, voće i povrće koje donosi...toplu čokoladu i čaj...nekako sve postaje laganije, opuštenije...hladnoća, kiša (poneki put i snijeg, posebice u kasnu jesen)...Sunce dovoljno toplo za jesenje šetnje, dovoljnu dozu vitamina i dobro raspoloženje....mirisi kompota, klinčića, cimeta, naranči, jabuka i mandarina...večernje šuškanje pod dekicu, uz čaj, film, seriju ili neku dobru knjigu...volim jesen i inspiraciju koju sa sobom nosi. 















Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te