Preskoči na glavni sadržaj

Kolač s jabukama

U ovo doba godine s jabukama radim sve što mi padne na pamet, jer ih imamo dosta...bilo da se radi o kompotu, zapačenim u pećnici, jedemo ih svježe, u kolačima...na sve moguće načine...ovaj kolač nije rezerviran samo za jabuke i za jesenski period...može se napraviti i u bilo koje doba godine, s bilo kojim voćem koje trenutno imate (šljive, višnje, jabuke, kruške, trešnje, maline, ribizl, aronija, maline, kupine....)vrlo je jednostavan, brzinski se napravi i uvijek jako brzo pojede...poznat je još i pod nazivom Jogurtova pita...






Sastojci:
2 jaja
1 jogurtova čaša šećera
1,5 jogurtova čaša oštrog brašna (uvijek stavim glatko jer oštro nikada u kuhaju i pečenju ne koristim)
1 jogurtova čaša ulja
1 jogurt
1 vanl šećer
1 prašak za pecivo
3 srednje jabuke


Priprema:

Jaja, šećer i vanil šećer pjenasto mikserom izmutiti. U posebnu zdjelicu pomiješati brašno i prašak za pecivo. Kad se šećer i jaja pjenasto izmute, dodati ulje i jogurt te ih izmiksati da se smjesa sjedini, nakon toga dodavati žlicu po žlicu brašna i lagano mutiti dok se smjesa ne ujednači. Pleh namazati uljem i posuti brašnom. Smjesu uliti u pleh, te na nju stavljati oguljene jabuke te narezane na manje komade. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°, 35-40 minuata. Kolač rezati dok se u potpunosti ohladi.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te