Preskoči na glavni sadržaj

DIY: Adventski vijenac

 

Svake godine samostalno izrađujem adventski vijenac, i uvijek je to od stvari koje već imam doma (jedino što kupujem su svijeće, u slučaju da ih nemam na lageru od nekih prijašnjih godina a da nisu korištene). Prošlogodišnji adventski vijenac je bio inspiriran idejom Domaćice Sanje, dok je ovogodišnji bio inspiriran značenjima adventskih svijeća i samom srži adventa. Boje koje biram tijekom izrade su uvijek nekako povezane s božićnim i zimskim periodom, poput zlatne, srebrne, zelene, crvene, bijele...dok mi nekako ostale boje baš nikada nisu sjele kada je u pitanju izrada bilo kakvih zimsko-božićnih ukrasa (ružičasta, žuta, ljubičasta-iako sam svjesna simbolike ljubičaste i ružičaste u ovo vrijeme došašća, meni, eto ne djeluju okej u kombinaciji s vijencem). Za ovaj vijenac mi je bilo potrebno jako malo vremena za izradu i neko dulje vrijeme za bauljanje po tavanu i traženje potrebitog materijala. 

Ono što sam koristila je sljedeće:

-četiri staklene bočice od Fruteka (veće)

-stiroporne kuglice (kao snijeg)

-zelenilo na žici (to je bila nekada davno neka zelena kao borova girlanda)

-male češere

-bijele male pufaste cofleke

-žicu

-drvene anđele na štipaljku

-bijele svijeće

-konop

-kartonske kartice

-crni lajner


Jedina promjena ove godine je ta, da nisam vijenac radila zadnji čas, nego sam se potrudila to napraviti čak tjedan dana unaprijed 😊.



✌&💜, Matea

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te