Preskoči na glavni sadržaj

Hrana: Pečeni krumpir iz rerne

 

Čim krene ovako hladnije i kišovitije (jesensko) vrijeme (iako smo još uvijek u ljetnim mjesecima), odmah se sjetim hrane koja se najčešće jede u hladnijem periodu godine...danas sam se sjetila pečenih polovica krumpira iz rerne, koje jedemo najčešće za večeru (kada ne znamo što bismo i kad se familijarno skupimo u zimskim večerima)...krumpira uvijek ima i može se jesti na milijun načina...ovo jelo me podsjeća najviše na djetinjstvo gdje smo kod bake znali čak i cijele krupire ubaciti u rernu od ''šporeta'' na drva i poslije pečenja ih pojesti samo sa malo soli i malo crvenog luka ili čak ni to...to mi je uvijek bilo fora i ti krumpiri su uvijek bili nekako najfiniji...tijekom godina sam dosta eksperimentirala i svaki put nešto drugo stavila na njih, od začina do nekih ulja, maslaca itd...međutim nekako su mi najfiniji u zadnje vrijeme s vegetom, maslinovim uljem i kada nakon pečenja dodam grančicu ružmarina...također uz njih kao prilog najviše volimo pečeni kiseli kupus i domaći tartar umak...u satavku ću vam konkretno opisat postupak kako ih radim i zašto su jednostavni i fini...

Što ti treba:

→Krumpir (stariji)

→Maslinovo ulje

→Vegeta

→Grančica svježeg ružmarina


Postupak:

Krumpir dobro oprati kako bi se sa kore skinula zemlja. Prerezati na pola i posložiti ih na pleh za pečenje (ravni dio krumpira mora biti okrenut prema gore). Prerezani dio krumpira namazati maslinovim uljem, te posipati vegetom. Pećnicu zagrijati na 200°, staviti peći krumpire 30-40 minuta (ovisi o veličini krumpira). Kad se krumpiri ispeku, posložiti ih u posudu s poklopcem te na vrh staviti grančicu svježeg ružmarina i poklopiti. Ovakve krumpire je izvrsno poslužiti s tartar umakom, pečenim kiselim kupusom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te