Preskoči na glavni sadržaj

Hrana: Pečeni krumpir iz rerne

 

Čim krene ovako hladnije i kišovitije (jesensko) vrijeme (iako smo još uvijek u ljetnim mjesecima), odmah se sjetim hrane koja se najčešće jede u hladnijem periodu godine...danas sam se sjetila pečenih polovica krumpira iz rerne, koje jedemo najčešće za večeru (kada ne znamo što bismo i kad se familijarno skupimo u zimskim večerima)...krumpira uvijek ima i može se jesti na milijun načina...ovo jelo me podsjeća najviše na djetinjstvo gdje smo kod bake znali čak i cijele krupire ubaciti u rernu od ''šporeta'' na drva i poslije pečenja ih pojesti samo sa malo soli i malo crvenog luka ili čak ni to...to mi je uvijek bilo fora i ti krumpiri su uvijek bili nekako najfiniji...tijekom godina sam dosta eksperimentirala i svaki put nešto drugo stavila na njih, od začina do nekih ulja, maslaca itd...međutim nekako su mi najfiniji u zadnje vrijeme s vegetom, maslinovim uljem i kada nakon pečenja dodam grančicu ružmarina...također uz njih kao prilog najviše volimo pečeni kiseli kupus i domaći tartar umak...u satavku ću vam konkretno opisat postupak kako ih radim i zašto su jednostavni i fini...

Što ti treba:

→Krumpir (stariji)

→Maslinovo ulje

→Vegeta

→Grančica svježeg ružmarina


Postupak:

Krumpir dobro oprati kako bi se sa kore skinula zemlja. Prerezati na pola i posložiti ih na pleh za pečenje (ravni dio krumpira mora biti okrenut prema gore). Prerezani dio krumpira namazati maslinovim uljem, te posipati vegetom. Pećnicu zagrijati na 200°, staviti peći krumpire 30-40 minuta (ovisi o veličini krumpira). Kad se krumpiri ispeku, posložiti ih u posudu s poklopcem te na vrh staviti grančicu svježeg ružmarina i poklopiti. Ovakve krumpire je izvrsno poslužiti s tartar umakom, pečenim kiselim kupusom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te ...

SecondHand...Why Not?

Kao dijete uvijek sam nosila odjeću starije sestre (i to mi je tada užasno smetalo...vjerujem da je tako većini mlađe djece u obitelji)...kanije, smo odrastale na principu, da odjeću uvijek dobivamo od poznanika koji su živjeli u inozemstvu, te su znali donositi odjeću nakon sezonskog čišćenja ormara...sestri i meni je to bilo super jer smo najčešće imale odjevne predmete koje kod nas u to vrijeme nije bilo lako pronaći...pogotovo kod nas u malom gradu...nismo toliko često kupovali odjeću, jer nam nije bilo potrebno...imali smo koliko nam je trebalo i to smo stalno nosili...i danas prakticiramo takav način razmjene odjeće...nakon što povremeno očistim ormar, svoju odjeću koju ne želim više nositi ili mi nešto više ne odgovara, darujem dalje (na isti način i dijete učim, odnosno, svako toliko razvrstamo i njenu odjeću, pa darujemo dalje)...isto tako i ja dobivam odjeću, nakon što sestra, mama ili bilo koji drugi poznanik očisti ormar...i super mi je to...također volim odlaziti u second...