Kod kuće uvijek imamo tijesto za tortilje, jer kad nemamo vremena kuhati onda uvijek napravimo nešto tako brzinski...ili najčešće za večeru znamo napraviti tortilje pa dođu moji i usput se podružimo ali i najedemo :) ...super mi je to što se s tortiljama nikada ne može pogriješiti, što god da stavimo u nadjev, uvijek bude dobro...ovo je jedna od kombinacija koju smo radili...
Sastojci:
*Smrznuti kukuruz (iako može i iz konzerve)
*Šampinjoni (svježi ili iz konzerve)
*Grah iz konzerve
*Zelene masline bez koščice
*Umak od rajčice
*Kapari
*Crveni luk
*Bijeli luk
*Začini (Vegeta, sol, papar, origano)
*Voda
*Maslinovo ulje
*Svježe povrće koje se ne obrađuje termički, nego se stavlja u tortilje kasnije prilikom nadjevanja (rajčice, zelena salata, mladi crveni luk)
*Tijesto za tortilje
Priprema:
Na maslinovom ulju popržiti nasjeckani bijeli i crveni luk. Kad luk
dobije zlatnu boju, dodati šampinjone. Uz miješanje, pržiti minutu dvije, nakon toga dodati ostalo povrće (kukuruz, grah, masline-narezane na manje komade, kapari) i umak od rajčice. Miješati i pržiti pet minuta, uz dodavanje vode kako ne bi zagorilo. Dodati začine (soja umak, origano, papar, sol, vegeta). Promiješati nekoliko puta da se začini sjedine i gotovo je.
Tijesto za tortilje pripremiti prema uputi na ambalaži.
Primjedbe
Objavi komentar