Mlince svi volimo, jedini problem je što ih nikad baš ne pravimo tijekom godine, nego to jelo vežemo uz neke veće blagdane, i na kraju ispadne da ih jedemo tri do četiri puta godišnje, a mogli bismo i češće. Vrlo je jednostavan recept. Naišla sam na internetu prije par godina na ovaj u kojemu je potrebno samo ova tri sastojka (iskreno, više se niti ne sjećam na kojoj sam stranici to pročitala i zapisala) i brzo se pripreme. Kao i su svakom receptu i u ovom sam napravila izmjenu i prilagodila onome što imamo kod kuće. Umjesto oštrog brašna uvijek stavljam meko brašno, jer jedino to uvijek koristim u jelima, tako da kod kuće nemam oštro brašno.
Sastojci:
- 400 grama mekog brašna
- 2 dl tople vode
- 1 žličica soli (ja uvijek stavim pola žličice da ne bude preslano)
Postupak:
Suhe sastojke pomiješam, polako dodajem toplu vodu i nastavljam miješati žlicom. Kad se sastojci pomiješaju i spoje, počinjem mijesiti rukama. Kad se tijesto prestane lijepiti i postane jedna mekana masa, tada posipam malo brašna na prostirku te valjkom razvaljam na debljinu dva tri milimetra i režem na manje kockice (tako da na kraju ispadne za jedan zalogaj, da se ne mora rezati kasnije nožem kada bude na tanjuru), slažem na pleh i pečem u zagrijanoj pećnici na 220°C. Kad mlinci porumene ili malo posmeđe (ovisi kako volite), vadim van u posudu da se ohlade. Za to vrijeme lonac s vodom pustim da proključa, i stavljam pečene mlince u proključalu vodu. Pustim da se kuha par minuta (5 minuta), nakon čega vadim i stavljam na zagrijano ulje u tavu kako bi se mlinci zapekli. I to je to.
Primjedbe
Objavi komentar