Preskoči na glavni sadržaj

Mlinci

Mlince svi volimo, jedini problem je što ih nikad baš ne pravimo tijekom godine, nego to jelo vežemo uz neke veće blagdane, i na kraju ispadne da ih jedemo tri do četiri puta godišnje, a mogli bismo i češće. Vrlo je jednostavan recept. Naišla sam na internetu prije par godina na ovaj u kojemu je potrebno samo ova tri sastojka (iskreno, više se niti ne sjećam na kojoj sam stranici to pročitala i zapisala) i brzo se pripreme. Kao i su svakom receptu i u ovom sam napravila izmjenu i prilagodila onome što imamo kod kuće. Umjesto oštrog brašna  uvijek stavljam meko brašno, jer jedino to uvijek koristim u jelima, tako da kod kuće nemam oštro brašno.

 

Sastojci:

  •        400 grama mekog brašna
  •        2 dl tople vode
  •        1 žličica soli (ja uvijek stavim pola žličice da ne bude preslano)

 

Postupak:

Suhe sastojke pomiješam, polako dodajem toplu vodu i nastavljam miješati žlicom. Kad se sastojci pomiješaju i spoje, počinjem mijesiti rukama. Kad se tijesto prestane lijepiti i postane jedna mekana masa, tada posipam malo brašna na prostirku te valjkom razvaljam na debljinu dva tri milimetra i režem na manje kockice (tako da na kraju ispadne za jedan zalogaj, da se ne mora rezati kasnije nožem kada bude na tanjuru), slažem na pleh i pečem u zagrijanoj pećnici na 220°C. Kad mlinci porumene ili malo posmeđe (ovisi kako volite), vadim van u posudu da se ohlade. Za to vrijeme lonac s vodom pustim da proključa, i stavljam pečene mlince u proključalu vodu. Pustim da se kuha par minuta (5 minuta), nakon čega vadim i stavljam na zagrijano ulje u tavu kako bi se mlinci zapekli. I to je to. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te