Preskoči na glavni sadržaj

Pohani šampi(nj)oni

 

Inače ne volim baš panirati i pohati bilo što od jela, jer imam osjećaj da priprema traje u nedogled i da nakon toga mi još toliko dugo treba da očistim kuhinju....ali prije nekog vremena su u jednom dućanu gljive bile na nekoj dosta povoljnoj akciji, pa sam odlučila ovaj puta umjesto umaka od gljiva, napraviti pohane gljive...na kraju su bile jako fine i nije mi žao što sam utrošila pola dana za pripremu i čišćenje...postupak je jednostavan ali dugotrajan.

Sastojci:

  • Šampinjoni
  • Glatko brašno
  • Voda
  • Krušne mrvice
  • Sol
  • Ulje

Priprema:
Šampinjone oguliti i one koje su malo veće, prepoloviti ili raščetvoriti. U zdjelicu uliti vodu, dodati sol i glatko brašno, dobro izmutitit vilicom da nema grudica i neka smjesa bude gušća od one za palačinke. Gljive umočiti u smjesu, inakon toga uvaljati u krušne mrvice. U posudi zagrijati ulje i stavljati gljive na pečenje, okretati tako da se sa svih strana ravnomjerno ispeku. Kada su gljive gotove izvaditi u posudu u kojoj je salveta, kako bi se ostatak ulja ocijedio. I to je to.  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te