Preskoči na glavni sadržaj

Varivo od tikve

 

Ovo jelo je jedino koje nisam baš voljela dok sam bila mala, iako je baka često pravila jer je tikve imala u bašći, a vrhnje je znala sama napraviti (odnosno kiselo mlijeko, ali dođe ti to na isto 😁)...sad, volim, i sama pravim ali i dijete isto...vrlo je jednostavno, pogotovo kad ne stignem baš nešto kuhati što iziskuje puno vremena,s obzirom da radimo svakako i stalno smo negdje odsutni tijekom tjedna...recept je jednostavan i samo je potrebno četri sastojka i začini...


Sastojci:

  • Tikva
  • Kiselo vrhnje
  • Brašno
  • Ulje
  • Češnjak
  • Sol
  • Voda
  • Slatka paprika u  prahu
  • Biber


Priprema:

Tikvu naribati (ako je mlada, ako je starija očistiti od koščica i oguliti koru), češnjak nasjeckati, staviti sve u lonac, posoliti, dodati ulje i prodinstati uz miješanje. U posudu usipati dva vrhnja, dodati vode i biber te miješati dok se vrhnje ne rastopi. Kad se vrhnje rastopi i kada tekućina bude bez grudica dodati žlicu dvije žlice brašna i razmutiti dok se grudice ne rastope. Kad se tikva i bijeli luk poprže, dodati žličicu paprike u prahu i promiješati, zatim uliti smjesu s vrhnjem, miješati i dodati još malo vode. Miješati na jakoj vatri dok ne zakuha, kada zakuha ako bude pregusto, dodajte još malo vode. Kuhati poslije na laganoj vatri cca 15 minuta uz povremeno miješanje. I to je to.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te