Ovo jelo je jedino koje nisam baš voljela dok sam bila mala, iako je baka često pravila jer je tikve imala u bašći, a vrhnje je znala sama napraviti (odnosno kiselo mlijeko, ali dođe ti to na isto 😁)...sad, volim, i sama pravim ali i dijete isto...vrlo je jednostavno, pogotovo kad ne stignem baš nešto kuhati što iziskuje puno vremena,s obzirom da radimo svakako i stalno smo negdje odsutni tijekom tjedna...recept je jednostavan i samo je potrebno četri sastojka i začini...
Sastojci:
- Tikva
- Kiselo vrhnje
- Brašno
- Ulje
- Češnjak
- Sol
- Voda
- Slatka paprika u prahu
- Biber
Priprema:
Tikvu naribati (ako je mlada, ako je starija očistiti od koščica i oguliti koru), češnjak nasjeckati, staviti sve u lonac, posoliti, dodati ulje i prodinstati uz miješanje. U posudu usipati dva vrhnja, dodati vode i biber te miješati dok se vrhnje ne rastopi. Kad se vrhnje rastopi i kada tekućina bude bez grudica dodati žlicu dvije žlice brašna i razmutiti dok se grudice ne rastope. Kad se tikva i bijeli luk poprže, dodati žličicu paprike u prahu i promiješati, zatim uliti smjesu s vrhnjem, miješati i dodati još malo vode. Miješati na jakoj vatri dok ne zakuha, kada zakuha ako bude pregusto, dodajte još malo vode. Kuhati poslije na laganoj vatri cca 15 minuta uz povremeno miješanje. I to je to.
Primjedbe
Objavi komentar