Preskoči na glavni sadržaj

Hrana: Bolje zob, nego...& Cabbage Baby


Kad sam krenula raditi ovo jela, jedino što sam znala je da ću raditi zob...ostalo je došlo samo po sebi, i koristila sam sve ono što mi se nalazilo u frižideru, špajzi i tako to 😁. Vrlo je jednostavno za napraviti i jako je fino.





Bolje zob, nego...:
Zob
Kelj pupčar
Maslinovo ulje
Crveni luk
Bijeli luk
Vegeta
Origano
Himalajska sol
Biber
Voda

Priprema:

Zob oprati i staviti kuhati u hladnu vodu, kada prokuha, kuhati onoliko dugo koliko piše na ambalaži (ja sam kuhala cca 30 do 40 minuta, na laganoj vatri). Nakon što je zob skuhana, pustiti da se ocijedi.
Crveni i bijeli luk očistiti i nasjeckati te pustiti da se poprži na maslinovom ulju. Kel pupčar izrezati na manje komade (ne isjeckati) i dodati na poprženi luk, pržiti na laganoj vatri. Nakon pet minuta, dodati malo vode, tako da povrće ne zagori na ulju. Nakon dodane vode, usipati navedene začine (himalajska sol, biber, origano vegeta). Začinite onoliko koliko želite, ovisno o vašim potrebama i željama. Nakon začina dodajte skuhanu zob, pojačajte vatru i promiješajte sadržaj lonca tri četiri puta, i to je to.




Cabbage baby:
Svježi kupus
Himalajska sol
Palenta
Glatko brašno
Voda
Mineralna voda
Suncokretovo ulje

Priprema:
Kupus oprati, i narezati na šnite debljine cca 1 cm posoliti. Smjesu za pohanje napraviti od mineralne vode, vode, palente, glatkog brašna i himalajske soli. Smjesa treba biti gušća od one za palačinke. Omjeri za smjesu su koliko stavite mineralne toliko i obične vode, koliko stavite glatkog brašna toliko stavite i palente, i himalajsku sol po želji. Kupus umočite sa svake strane u smjesu te stavljate peći na zagrijano suncokretovo ulje. Peći s jedne i druge strane, dok ne porumeni. Nakon što je kupus gotov izvadite na papirnati ubrus kako bi se ostatak ulja ocijedio.


Salata:
Kiseli kupus.


TO je to, dobar teeeeeek.


✌&💜, Matea



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te