Preskoči na glavni sadržaj

Jesenski desert

 

Ovo je stvarno jako brzinski desert, i može se napraviti bez previše truda i razmišljanja...voće može biti ono koje imate kod kuće (svježe ili iz zamrzivača) ili koje volite...ja sam se ovdje odlučila za ono što imamo doma...postupak je vrlo jednostavan...




Sastojci:

  • jabuke
  • šljive
  • aronija
  • šećer
  • cimet
  • zobene pahuljice

Postupak:
u posudu za pečenje poslagati voće (šljive, aronije i jabuke). Jabuke možete oguliti ako vam smeta kora (ja nisam)...u posebnu šalicu nasipati šeće i cimet (šećera stavite ovisno o tome koliko slatko volite jesti), promiješajte i posipajte po voću...pećnicu stavite na 180°C i pustite da se zagrije...u zagrijanu pećnicu stavite voće na 30 do 45 minuta (isto ovisi o tome koliko želite da vam bude pečeno-zapečeno)...kad je gotovo, stavljate voće u manje posudice ili šalice, te posipate sa zobenim pahuljicama.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te