Preskoči na glavni sadržaj

Kišni jesenji weekendi

 

Najljepši dio godine po meni je definitivno jesen...naravno i zima, ali zima već odavno nije ona zima kakvu pamtim iz djetinjstva, tako da jesen prednjači u tome da mi i dalje ostaje No.1, godišnje doba...volim onaj osjećaj koji imam kada se tijekom vikenda svi zajedno družimo, posebice petak i subotu navečer...u većinu vremena su to večeri s kokicama, čajem i društvenim igrama...i nekom laganom muzikom u pozadini...najbolja igra tijekom cijele godine (bilo ljeto, bila jesen) je Yamb...super je jer tako ujedno ponavljamo nastavni sadržaj drugog i trećeg razreda koji treba kroz cijeli život, ali i ostale vještine...muški član naše obitelji nije za društvene igre, tako da se nas dvije svaki vikend družimo same, i kvalitetno provodimo vrijeme...ponekad odigramo i Uno ili Alias, ali nam je Yamb i dalje najdraži...probajte tako provesti koju večer, super je kad nema dodatnih smetala (telefona, tv-a, interneta...), doslovno, back to 90's :) .

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te