Preskoči na glavni sadržaj

Mak 'n' Čiz

Tijesto sa sirom na drugačiji način...kad kuham, nekako najviše volim sve staviti u posudu i peći u pećnici...to mi ostavlja dovoljno vremena za obaviti još hrpu stvari i obaveza dok se ručak kuha...imam sreće što mi je obitelj takva da bismo se tijestom mogli hraniti svakodnevno i raditi ga na milijun načina...tako da je ovo jedan od najjednostavnijih...



Sastojci:

  • Makaroni
  • Blitva
  • Svježi sir
  • Kiselo vrhnje
  • Češnjak
  • Trokut sir
  • Dimljeni carski sir (možete koristiti i bilo koji drugi sir, Edamer, Ementaler, Goudu…ovisi što volite)
  • Vegeta
  • Himalajska sol
  • Papar
  • Maslinovo ulje
Priprema:

Makarone skuhati prema naputku na ambalaži. U posebnu zdjelu pomiješati svježi sir, kiselo vrhnje, nasjeckan trokut sir, te narezan na komadiće carski dimljeni sir. Sve pomiješati kako bi se smjesa ujednačila, ne smije biti prerijetko ali niti pregusto. U smjesu dodati začine (vegetu, himalajsku sol i biber), također promiješati i pustiti sa strane. U lonac dodati blitvu narezanu na trakice, usitnjen češnjak, malo himalajske soli i žličicu maslinova ulja, te pustiti da se termički obradi kratko vrijeme (dok blitva ne uvene, cca 5 do 7 minuta). Kada je blitva gotova, treba ju ostaviti da se ohladi. Pećnicu pustiti da se zagrije na 200°. Kad se blitva ohladila, treba procijediti, kako vi se odstranila tekućina koja je ostala pri kuhanju. Ocijeđenu blitvu dodati u umak od svježeg sira (koji ste ranije napravili), dobro promiješati kako bi se blitva po umaku ravnomjerno rasporedila. Skuhane i ocijeđene makarone također dodati u umak i dobro promiješati kako bi se ravnomjerno rasporedilo. Dublji pleh za pečenje namazati malo maslinovog ulja (kako se sadržaj ne bi polijepio za pleh), te u njega isipati smjesu od makarona, blitve i sira, ravnomjerno rasporediti i posipati naribanim dimljenim carskim sirom. Peći na 200°, dok se ne zapeče (cca 20 minuta).

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Hrana: Vege kobasice/salama

  S obzirom na to da ne jedem meso, potražila sam kako mogu sama napraviti ''salamu/kobasice'' koju bi imala za tople sendviče ili tako neku hranu koju konzumiraju i oni koji jedu meso...s obzirom da na instagramu pratim profile ljudi istomišljenika, upjela sam naići na jedan recept za veganske kobasice, koje su jako jednostavne za napraviti i sadrže jako jeftine sastojke 😁. Sastojci: 300 ml mekog brašna (glutenskog)* 150 ml zobenih pahuljica 150 ml sojinih ljuskica 300 ml tople vode 70 ml suncokretovog ulja 1 žličica morske soli 2 žličice češnjaka u prahu 2 žličice dimljene paprike u prahu pola žličice slatke paprike u prahu malo papra Prozirna prijanjajuća folija Priprema: Brašno, zobene pahuljice i sojine ljuskice pomiješati. U 300 ml tople vode razmutiti začine i ulje te preliti suhe sastojke tom tekućinom. Pomiješati smjesu, da dobijete homogenu smjesu i da se začini ravnomjerno rasporede. Na foliju stavljajte smjesu te ju umotajte tako da oblikujete kobasice, te