Tijesto sa sirom na drugačiji način...kad kuham, nekako najviše volim sve staviti u posudu i peći u pećnici...to mi ostavlja dovoljno vremena za obaviti još hrpu stvari i obaveza dok se ručak kuha...imam sreće što mi je obitelj takva da bismo se tijestom mogli hraniti svakodnevno i raditi ga na milijun načina...tako da je ovo jedan od najjednostavnijih...
Sastojci:
- Makaroni
- Blitva
- Svježi sir
- Kiselo vrhnje
- Češnjak
- Trokut sir
- Dimljeni carski sir (možete koristiti i bilo koji drugi sir, Edamer, Ementaler, Goudu…ovisi što volite)
- Vegeta
- Himalajska sol
- Papar
- Maslinovo ulje
Makarone skuhati prema naputku na ambalaži. U posebnu zdjelu pomiješati
svježi sir, kiselo vrhnje, nasjeckan trokut sir, te narezan na komadiće carski
dimljeni sir. Sve pomiješati kako bi se smjesa ujednačila, ne smije biti
prerijetko ali niti pregusto. U smjesu dodati začine (vegetu, himalajsku sol i
biber), također promiješati i pustiti sa strane. U lonac dodati blitvu narezanu
na trakice, usitnjen češnjak, malo himalajske soli i žličicu maslinova ulja, te
pustiti da se termički obradi kratko vrijeme (dok blitva ne uvene, cca 5 do 7
minuta). Kada je blitva gotova, treba ju ostaviti da se ohladi. Pećnicu pustiti
da se zagrije na 200°. Kad se blitva ohladila, treba procijediti, kako vi se
odstranila tekućina koja je ostala pri kuhanju. Ocijeđenu blitvu dodati u umak
od svježeg sira (koji ste ranije napravili), dobro promiješati kako bi se
blitva po umaku ravnomjerno rasporedila. Skuhane i ocijeđene makarone također
dodati u umak i dobro promiješati kako bi se ravnomjerno rasporedilo. Dublji
pleh za pečenje namazati malo maslinovog ulja (kako se sadržaj ne bi polijepio
za pleh), te u njega isipati smjesu od makarona, blitve i sira, ravnomjerno
rasporediti i posipati naribanim dimljenim carskim sirom. Peći na 200°, dok se
ne zapeče (cca 20 minuta).
Primjedbe
Objavi komentar